Monday, February 26, 2007

Cestii noi

Nu am mai facut update de multisor. Asta pentru ca am fost nitel ocupat. S-au intamplat multe pe aici. A trebuit sa imi fac un site, am fost aproape zilnic la POYi (www.poyi.org) sa casc gura la jurizare si am mai avut si un fel de teme intre timp.

Site-ul e un fel de portofoliu, desi mai am de completat la el. Nu sunt cine stie ce calculatorist, abia acum invat abecedarul html-ului, ca sa nu fiu nevoit sa ma rog de vreun ochelarist sa-mi puna pozele pe net (salut, Stamatine, nu, merci, nu mai e nevoie). Dati si voi o fuga pe site, daca aveti chef, la www.missouri.edu/~apd36/

M-a trimis ziarul recent la Missouri Swimming Nationals Grand Prix. Dupa cum suna, am presupus ca e vreun eveniment de doi lei, unde o gasca de localnici incearca sa inoate doua bazine fara sa se inece. Spre surprinderea mea, jumate din echipa nationala a Statelor Unite a fost aici. Inclusiv campionul mondial Michael Phelps, care s-a trezit sa isi bata propriul record mondial la 200 m fluture, chiar sub nasul meu.

Ziarul a luat pozele, s-a gudurat. Am trimis vreo sase poze la WPN (www.worldpicturenews.com), agentie cu care sper de acu' incolo sa pot sa colaborez.

Pentru cursul de Picture Story, am avut de facut o tema care se cheama Five Point of View, care presupune sa arati un eveniment, o chestie, o persoana, din cel putin cinci unghiuri. Atat la propriu, cat si la figurat. Am zis sa imbin utilul cu inotul si am pozat si pentru mine, nu doar pentru ziar. Rezultatul il puteti vedea pe www.missouri.edu/~apd36/grand_prix/

9 comments:

AG said...

Salut Andrei,
Intamplarea face ca pe la inceputul lui Ianuarie sa asist si eu la un concurs din seria Grand Prix. Aici, prin vecini, la Long Beach. Tot intamplator, fiica mea este si ea inotatoare si a avut ocazia sa inoate alaturi de acesti 15 Olimpici si Nationali US.
Am vazut imaginile tale. Foarte bune! La acelasi meet a fost prezent un fotograf care fotografia pt. Getty. Pozele probabil le poti gasi undeva pe siteul lor. Dar cu totul alt stil si cu alte intentii.
Probabil nu sti, dar eu sunt unul dintre fondatorii siteului Fotomagazin.ro. Legat de acest lucru, cred ca ar fi interesant pt. cei care viziteaza siteul sa vada si ei fotografiile tale de la acest eveniment. Daca crezi ca te intereseaza... te rog sa-mi dai de stire. Numai bine, si numai poze bune!

Dan said...

E bine realizat site-ul, si... pur si simplu superb realizat reportajul "twisted". Mi se pare solutia potrivita la "evolutia" jurnalismului online de care vorbeai intr-un post anterior, referitor la atributiile fotoreporterului de a filma evenimentele pt. editiile online.
P.S. corecteaza titlul postului (su asa trebuia sa apara, cu "cestii"?)

andrei said...
This comment has been removed by the author.
andrei said...

AG, tocmai m-am uitat pe imaginile de la getty de care vorbeai. Tehnic, sunt executate perfect. Intr-adevar, cu totul alte intentii.

The Missourian, ziarul Univ. of Missouri si St. Petersbrug Times, care tine de Poynter Institute (www.poynter.org) sunt singurele ziare care nu au fost facute ca sa aduca profit. Au scop educational. Intamplator, St. Pete Times chiar aduce acum profit, si inca unul bunicel.

Ai alte optiuni, ca fotograf, la unul dintre ziarele astea doua (SPT are un dept foto excelent). Desi ziarele functioneaza ca orice alta publicatie din punct de vedere al organizarii, la nivel editorial nu exista presiunea publicitatii (cel putin la noi), ceea ce iti da mult mai multe optiuni. Sper deosebire de Getty, noi nu trebuie sa vindem.

Cat despre fotomagazin.ro, nu cred ca-i opreste nimic pe cititorii vostri sa vada blogul asta, ori site-ul.

Dane, nu e greseala de tipar in titlu. Asa am vrut sa sune.

Dan said...

errrr.... sorry... am avut eu o banuiala, dar sunt momente cand cade mai greu fisa...

AG said...

Merci pt. raspuns, Andrei. Referitor la imaginile de la concurs/Getty, respectivul sigur a pus accentul pe o documentare standard, cu intentia de ilustrare a unor stiri. Ce a fost interesant totusi, si poate nu este imediat vizibil in imagini, este modul in care le-a realizat: 4 flashuri relativ mari puse in cele patru colturi ale bazinului, la inaltimea maxima a tribunelor. Cum tipul urmarea numai inotatorii din culoarele 4-5 centrale, unde inoata deobicei cei mai rapizi, flashurile erau concentrate pe mijlocul bazinului. Tipul folosea 2 aparate cu ob. de 400mm plus un converter de 1.4x cred, si era catarat pe platforma de sarituri de 7m.
In legatura cu Ftm, ma gandeam sa punem un set de imagini, poate chiar cele din reportajul respectiv, pe prima pagina, cu link spre blogul tau [sau unde doresti]. Dar pt. asta as avea nevoie de imaginile respective, la o dimensiune rezonabila, 450-640px wide.

cata said...

WOW!!!

andrei said...

Aga, da-mi, te rog, o adresa de e-mail pe care sa iti trimit o parte din imagini. Sunt la 600x400. E bine?

AG said...

rovision la yahoo.com

Trimite-mi te rog un mesaj si stabilim dupa aceea ce si cum. Merci.