Sunday, October 01, 2006

gata povestea!

S-a terminat workshop-ul. Puteti sa il vedeti la http://www.mophotoworkshop.org

Merge doar cu Firefox. Il luati mocca de aici: http://download-firefox.org/free-downloads/

Cam atat. Nu stiu ce sa scriu. Daca sunteti curiosi, bagati intrebari.

2 comments:

andrei said...

Pe site-ul lor n-am putut sa scriu povestea si caption-urile cum as fi vrut, pentru ca o sa mai lucrez cu femeia, in ziua alegerilor (aici judecatorii sunt alesi prin vot public), eventual cand depunde juramantul si cand judeca primul proces, daca o sa castige.

Ideea e ca viata ei in afara casei este cu totul diferita de ce se intampla acasa. Pe-afara zambeste tot timpul, acasa e cam posomorata. Taica-sau e pe jumatate surd si foarte incapatanat. Nu vrea sa isi ia aparat audiditiv, nu vrea sa se lase de fumat desi are cancer etc. Mosulica e o figura, doar ca pentru ea e cam chin. Da volumul la maxim, ca nu prea aude, nu prea are chef sa iasa din casa, nu vrea sa faca mai nimic in afara de TV. "Il iubesc foarte mult, da' tot mai des imi doresc sa am din nou casa mea." mi-a spus.
S-a hotarat sa il puna intr-un camin de batrani. Astazi ii da vestea cea mare.

andrei said...

ceea ce spune razvan ma duce exact unde vroiam: esenta workshop-ului.

ideea este povestea. sa spui o poveste. orice imagine care nu aduce informatie in cazul povestii asteia nu are ce cauta. poti aborda povestea din nshpe unghiuri. unghiul meu a fost femeia admirabila care a indurat mult si care continua viata ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, poate mai putin in relatia cu tac'su.

am avut niste imagini care mie imi placeau foarte mult. dar nu aveau nimic a face cu povestea. ca sa ai o poveste coerenta, trebuie sa ai in minte un soi de lead, ori titlu. orice imagine care nu aduce un plus de informatie ideii din titlu nu tre' sa intre in poveste. "it's a great picture, but delete it from here and keep it for you singles, or perhaps for a different approach of the story" mi-au zis profii. au dreptate.

intr-adevar, "andrei lipsteste din pozele astea", pentru ca povestea nu este despre mine, ci despre femeia asta. o sa va arat si niste poze cu mai multa grafica in ele etc. o sa fac, probabil, un soi de slide in care o sa pun mai multe chestii, doar asa, de dragul diversitatii.

plus ca am avut editori. n-am ales io. daca as fi ales io tot, probabil ar fi aratat mai spectaculos, dar ar fi fost mai departe de ideea din titlu.

am invatat la workshop ca atunci cand e vorba de storytelling nu tre' sa te uiti la imagini ca la "single images", asa cum faceam io pana acu'si cum faceti unii dintre voi. nu e despre cat de smecher sunt io, ci despre cat de multe spun despre femeia asta. cu caption cu tot. au fost poze ok care nu au intrat in varianta finala din SINGURUL motiv ca nu am avut acordul scris al unui parinte pentru imaginile cu copii.

am mai invatat la workshop ca talentul este o combinatie intre munca, rabdare si foarte multa munca.

as fi putut face toata povestea din pozele pe care le-am facut in a treia zi. "the time you invest in the first boring days, following them everywhere, being there from early morning till late in the night will pay off the last day, when they'll forget about you and reveal their true character".

au avut dreptate si aici suta la suta. in primele doua zile am facut un kkt. nimic. sau, ma rog, poze din alea despre care vorbea razvan. care nu ma ajuta cu nimic la poveste. in ultima zi, femeia uitase de mine. eram peste tot cu ea. nu-i mai pasa. nu-i mai era teama ca o sa o fac de rahat sau ca vreau sa o pozez cu degetu-n nas. intelesese.