Monday, September 25, 2006

workshop

Dragilor, am ajuns acu' doua seri in Moberly, Missouri, oras de 13000 de locuitori, unde particip la chestia asta http://www.mophotoworkshop.org/. Avem o zi la dispozitie sa gasim o poveste, pe care, daca faculty (adica 2 meseriasi care se ocupa de tine) ti-o aproba, ai trei zile jumate sa o fotografiezi. Daca nu ti-o aproba, tre' sa iesi iar sa cauti alta, dar, evident, scade timpul de pozat. Vineri la pranz trebuie predat ultimul card. Si, apropo, n-avem voie mai mult de 400 de cadre toata saptamana. Ceea ce ma rupe. Fara delete pe aparat. Cica au metode de verificare. Chiar daca nu, e de bun simt sa nu-mi fur romaneste caciula. Sunt kkt nitel pe mine, ca pare un oras mort. Si daca era un oras vioi, eram la fel de moale. In fiecare zi dupa ce predam cardurile, ni se spune: "Mai aveti voie atatea cadre."

Faculty pentru mine aici sunt Randy Cox, sef pe foto la The Oregonian (http://www.oregonlive.com/photos/) si Melissa Farlow de la National Geographic (www.melissafarlow.com). Printre altii care sunt faculty la workshop-ul asta mai este editorul foto sef de la Nat Geog din Washington DC, editorul foto Time Magazine etc.

Sunt 30 de fotografi participanti (care o sa pozeze) - sunt de la Boston Globe, Getty si de la cateva ziare pe care nu le mai tin minte. Cica vor oamenii sa se perfectioneze in story telling. Coordonatorii fiecarora (faculty) aproba povestile in functie de experienta fotografului, ca sa nu cumva sa-i fie prea usor.

In fiecare seara, faculty analizeaza povestile tuturor participantilor, de fata cu tot poporul, si spune ce e bine si ce nu cu fiecare poveste, pe masura ce acestea evolueaza. Vineri editam si scriem si textul (orice poveste tre' sa aiba si ceva povestioara, n-o fi foc). Sambata expozitie. Invitam personajele povestilor noastre la expozitie.

Gata! Ma duc sa pescuiesc subiecte.

No comments: